Primele proiecții KineDok powered by One World Romania ediția 2017 din țară

One World Romania continuă pentru al treilea an consecutiv programul de distribuție alternativă de documentare creative. Ediția a treia Kinedok aduce 16 filme provocatoare produse în țările participante la program, ce vor fi proiectate în spații neconvenționale, pe tot parcursul anului, în muzee, pub-uri, galerii, biblioteci etc.

Publicul larg din mai multe orașe din România are șansa de a viziona documentare care nu sunt disponibile în distribuția convențională sau chiar în afara țării de origine a acestora. KineDok oferă nu numai producții de top, dar și discuții post-proiecții cu regizori, invitați speciali și cineaști. Alături de aceștia, fiecare proiecție invită participanții la discuții libere, lejere, pe teme de actualitate. 

România oferă două documentare multipremiate la festivalurile internaționale și apreciate de presă de specialiate. Câștigătorul premiului Gopo pentru cel mai bun documentar în 2017 ”Doar o răsuflare” prezintă șapte ani din viaţa familiei Sicrea, cu provocările şi încercările prin care trec Dobrin, soţia lui, Lia, şi cei trei copii ai lor. Dobrin aşteaptă să se întâmple o minune care să o facă pe fiica lui cea mică să se ridice din scaunul cu rotile şi să meargă. Parte a campaniei „Salvați marele ecran”, ”Cinema, Mon Amour” descrie eforturile extraordinare făcute pentru a menține deschise cinematografele vechi din România.

Din seria KineDok 2017 fac parte și patru filme din selecțiile anterioare ale Festivalului de film documentar și drepturile omului One World Romania, din care amintim: Câștigătorul premiului One World România 2017,  ”Un film autist normal” (Republica Cehă, 2016), ”FC Roma” (Republica Cehă, 2016), ”Regina Tăcerii” (Polonia, Germania, 2014) și Liberi (Croația, 2015)

În perioada 01 aprilie – 31 aprilie au loc 11 de proiecții KineDok powered by One World România în 10 orașe din țară după următorul program:

Brașov

11 mai  – Un film autist normal – Centrul Multicultural al Universitatii Transilvania

Comănești, jud. Bacău

07 aprilie – 17:00 – FC Roma  – Centrul 5 – Europe Direct Comănești

Galați

27 aprilie – 18:00 – Doar o răsuflare – Muzeul de Artă Vizuală Galați –  proiecție în prezența regizoarei Monica Lăzurean – Gorgan

Hunedoara

27 aprilie – 19:30 – Plimbare sub clar de lună cu bunicul – CAFR dART

Iași

04 aprilie – 20:00 – Un film autist normal – MERU

Miercurea Ciuc

06 aprilie – 20:00 – Regina Tăcerii – Muzeul Secuiesc al Ciucului

20 aprilie – 20:00 – Liberi – Muzeul Secuiesc al Ciucului

Odorheiu Secuiesc

26 aprilie – 18:00 – Regina Tăcerii – Sala Audiovizuală a Bibliotecii Municipiului Odorheiu Secuiesc

Râmnicu Vâlcea

26 aprilie – 17:00 – Ceață peste râu – Biblioteca Județeană Vâlcea ”Antim Ivireanul” – Europe Direct Vâlcea

Reșița

29 aprilie – 21:00 – Plimbare sub clar de lună cu bunicul – Universitatea „Eftimie Murgu” – Muzeul Cineastului Amator

Târgoviște

07 aprilie – 17:00 – FC Roma  – Biblioteca Județeană „Ion Heliade Radulescu” Dâmbovița

Search