Cetatea Râșnov, prima citadelă din România listată pe Airbnb

Unii turiști, când se gândesc la o cazare ideală, au în minte o noapte la un hotel de 5 stele, cu halat, papuci, saltea comodă și multe perne. Alții preferă simplitatea și apropierea de natură. Și sunt și turiști care caută locuri unice, ancestrale, încărcate de istorie și valoare culturală, și care au nevoie, la fel ca primii, de un acces ușor și rapid la experiențele pe care și le doresc. Aceasta este una dintre ideile de la care au pornit Golin și MullenLowe în comunicarea ediției de anul acesta a Festivalului de Film Istoric Râșnov (FFIR), când locația evenimentului – Cetatea Râșnov – a devenit prima citadelă din România listată pe platforma online internațională Airbnb.

Astfel, turiștii români și străini au avut ocazia de a rezerva o noapte într-unul dintre corturile militare amplasate în grădina Cetății, în ultimul weekend al festivalului.

„Festivalul de Film Istoric Râşnov este un catalizator cultural şi turistic pentru această zonă, iar propunerea de a lista locuri la Cetatea Râşnov pe o platformă de rezervări cunoscută, în premieră pentru România, a reprezentat o şansă în plus de a promova festivalul şi locația lui pe plan internaţional şi local. Oaspeții găzduiți la cetate au fost încântați de această escapadă, care s-a tradus într-o noapte plină de povești, producții istorice și chiar și foc de tabără, în mijlocul verii, astfel că ne-au promis că vor reveni anul viitor”, a declarat Mihai Dragomir, coordonator FFIR.

Echipele Golin și MullenLowe au combinat instrumente de PR cu idei creative pentru a crea o experiență completă în jurul acestui festival unic în sud-estul Europei, precum și pentru a valorifica oferta culturală vastă propusă de ediția din acest an a evenimentului.

„Pentru a face festivalul mai atractiv și mai accesibil publicului român, dar și străin, ne-am gândit să punem în valoare unul dintre principalele atuuri ale acestui eveniment organizat an de an într-una dintre cele mai frumoase cetăți din România. Așa ne-a venit ideea să le oferim participanților șansa de a înnopta în această locație, plasând în același timp Cetatea Râșnov pe harta destinațiilor turistice care pot fi rezervate, simplu și rapid, de orice pasionat de experiențe autentice”, a afirmat Simina Zidaru, Copywriter, MullenLowe.

„Festivalul de Film Istoric Râșnov este un proiect de suflet pentru noi, însă este o provocare să reinventăm comunicarea lui de la ediție la ediție. Anul acesta am fost inspirați și mai mult de tema evenimentului – (R)evoluția – astfel că am propus o premieră pentru România prin posibilitatea de a închiria locuri la una dintre cele mai cunoscute cetăți din țară chiar de pe platforma internațională Airbnb. Astfel, am oferit iubitorilor de filme istorice șansa de a intra și mai mult în atmosferă, dormind într-un loc încărcat de povestea evenimentelor din trecut. Ideea și implementarea ei ne-au adus feedback-uri pozitive în rândul publicului și al influențatorilor”, a adăugat Theodora Mirea, Senior Manager, Golin. 

Vizualurile realizate pentru FFIR au adus o reinterpretare a conceptului de revoluţie, în care cultura, în special, filmul, reprezintă cea mai puternică armă în generarea schimbării și a evoluției.

Din partea FFIR, a fost implicat în această campanie coordonatorul festivalului, Mihai Dragomir.

Search