Expozitie – Alcoolul, placere si viciu in Brasovul de odinioara

In perioada decembrie 2012 – ianuarie 2013, Muzeul de Istorie din Brasov organizeaza in Casa Sfatului din Brasov, expozitia „Alcoolul, placere si viciu in Brasovul de odinioara”. Aceasta prezinta cafenelele, restaurantele, hanurile, distileriile din Brasov, dar si istoria prepararii, consumului si comercializarii alcoolului in Brasov, urmarind evolutia acestora din Evul Mediu si pana in perioada regimului comunist.    

De asemenea, se prezinta locurile unde se producea alcoolul si locurile unde se consumau bauturile in Brasov, in ultimii 200 de ani. Intr-un mod inedit si creativ, sunt expuse cani de bere sau de vin, fotografii cu carciumile de odinioara, sigle ale hanurilor de alta data, reteta de bere nemteasca Kneip si multe alte detalii istorice fascinante.

Prima cafenea a aparut la Brasov in anul 1831, la doar 19 ani de la deschiderea primei cafenele in aer liber de la Viena. In expozitie este prezentata si istoria bordelurilor din oras si se vorbeste, de asemenea, despre consumul de alcool ca viciu, restaurantele din perioada interbelica din Brasov, unde se discutau subiectele mondene si politica, dar si cele din comunism.   

Sursa: www.istoriebv.ro

Search