Raportează o problemă

sau anuleaza

FEEDBACK

logo

ContactDespre noiOfertaCariereNourasi

Sezatoare urbana in Muzeul din Casa Junilor

30 SEP SAM
2017

poster Sezatoare urbana in Muzeul din Casa Junilor Braşov

A doua sezatoare ne va regasi de aceasta data in spatiul Muzeului din Casa Junilor; evenimentul are scopul de a promova patrimoniului cultural imaterial din regiunile etnografice ale județului Brasov, cu precadere a patrimoniului textil din aceste zone. 
Spalatul rufelor la rau ca in urmă cu 100 de ani, la Pietrele lui Solomon, a fost tematica primei sezatori organizata de Muzeul din Casa Junilor in luna august. 
Va rugam confirmati participarea la eveniment printr-un mesaj privat in aceasta pagina. Nu consideram ”confirmarea participarii” marcarea butonului ”Particip”. Locuri disponibile: 30. Multumim de intelegere!
>><<>><<>><<>><<>><<>>
Prin proiectul "Muzeul din Casa Junilor" ne propunem sa aducem in atentie si sa facem cunoscut portul traditional din Scheii Brasovului, sa recuperam, sa descifram motive traditionale din acest vechi cartier al Brasovului si sa facem un pas inainte in revitalizarea unor mestesuguri precum cusutul de mana sau tesutul, care din pacate, aici au fost date uitarii. 
>><<>><<>><<>><<>><<>>
Aveti oportunitatea sa va alatura sezatorii aducand cu dumneavoastra lucrul de mana si sa interacționati cu invitatii nostri, artizani din sfera artei textile tradiționale, inclusiv prin demonstrații practice de cusut, brodat si țesut.
>><<>><<>><<>><<>><<>>
De asemenea, la Muzeul din Casa Junilor, aveti ocazia sa vizitati:
<<Expoziția Simboluri și motive cusute pe iile și cămășile din SE Transilvaniei>>, care reunește 20 de cusături care redau simboluri recuperate de pe camăși de june din Șchei, de pe ii sau alte țesături din SE Transilvaniei,
<<Expoziția ”Portul traditional al Junilor Roșiori>> care reuneste 12 costume și accesorii care alcătuiesc portul specific grupului de Juni Roșiori din Șcheii Brașovului.

Participarea la eveniment este gratuita, in limita celor 30 locuri disponibile.
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
Sezatoarea face parte din proiectul „Muzeul din Casa Junilor”, al Uniunii Junilor din Şcheii Braşovului şi Braşovul Vechi, care se derulează în perioada august-noiembrie 2017. Proiectul este finanţat de Primăria Municipiului Braşov şi este realizat în parteneriat cu Asociaţia „Mă implic” (co-finanţator).

0 Comentarii

Adauga comentariu

Adaugă comentariu

Evenimente similare recomandate in Braşov

Copyright © 2004-2011 Inoras.ro  •  Designed by code932.com

www.inoras.ro trafic.ro