Targ de Craciun – Christkindlesmarkt Kronstadt

In perioada 5 decembrie 2012 – 1 ianuarie 2013,  la baza sportiva „Olimpia” va fi deschis Targul de Craciun si Anul Nou din Brasov, dupa modelul celui de la Nürnberg. Sub numele „Christkindlesmarkt Kronstadt”, evenimentul este organizat de Consiliul Judetean Brasov, Food Bar Consult Brasov, DWK – Clubul Economic German si Primaria Brasov. „Christkindlesmarkt Kronstadt” este cel mai potrivit loc in care cei mici si cei mari sa caute daruri, suveniruri, jucarii si sa se bucure de mancaruri traditionale de Craciun

De la Targul de Craciun si Anul Nou brasovenii vor putea cumpara cadouri si produse traditionale: figurine, jucarii, sculpturi in lemn, marionete, lumanari, globuri, masti sau calendare. Nu vor lipsi nici obiectele ce pot constitui cadouri mai speciale: icoane, tablouri, bijuterii, aranjamente florale, marame, obiecte de vestimentatie, ornamente, papusi, borcane cu dulceturi, ceramica, executate de artisti plastici si mesteri populari, globuri, decoruri si multe altele.

Atmosfera de sarbatoare va fi amplificata de aroma ceaiurilor fierbinti cu scortisoara si portocale, de carnatii la gratar, merele coapte, biscuitii crocanti si alte gustari delicioase. Targul de Craciun si Anul Nou va fi un loc plin de surprize si de muzica, intrucat se vor organiza concerte de colinde, spectacole cu masti, datini si obiceiuri de Craciun, dansuri populare, recitaluri de muzica folk si concerte de fanfara.

Sursa: www.romaniaturistica.ro
Sursa foto: www.metropotam.ro

Search